Bike in Tweed 2015

För ett tag sen var det Bike in Tweed i Stockholm, första gången som jag deltog också. Förra året så missade jag det helt när det skulle vara och gick plötsligt förbi tåget med vackert klädda personer på vintage cyklar när jag gick vid Stureplan. Så i år stressade jag runt på second-hand butiker i Stockholm i jakt efter en kavaj, kjol, byxor eller en klänning som jag kunde ha på mig under dagen och som skulle hålla mig tillräckligt varm. Jag kände mig stressad som bara den då jag var lite sent ute, jag ville heller absolut inte ge upp. Till slut så hittade jag en kavaj i tweed stil från Vero Moda på en second-hand butik. Kvällen innan la jag foamcurlers i håret och på morgonen hade stress över att välja vilken outfit jag skulle ha på mig, som hjälp la jag upp den här bilden på Instagram för att få lite hjälp.
 
 
Det blev till sist en gammelrosa 40-tals klänning från Stockholmsminnen. Här kommer några bilder på hur jag såg ut under dagen. Tur nog hade bra väder och upphåll hela dagen, det såg lite osäkert ut i början på veckan. Men håret ville inte sitta uppe hela dagen och redan innan loppet var det mycket fixande och trixande som även fångades på kamera.
 
 
Foto: Jacob Fischerström
 
Foto: Anders Forsman
 
Foto: Anders Forsman
 
Foto: Anders Forsman
 
Foto: Anders Forsman
 
Jag var helt själv under dagen, kände ingen när jag kom på plats för inskrivningen. Man fick sin nummerlapp, en presentpåse och sen ställde man sig i kö för att bli fotograferad. I kön och efter fotograferingen blev man fotograferad av så otroligt många turister som fanns vid Mynttorget. Man kände sig uppskattad för att man klär upp sig ibland och står ut, även i ett stort gäng av likasinnade personer. Ett par personer ställde sig bara bredvid en som om man vore en staty för att få en bild tillsammans med en vilket var roligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Extremt tråkigt var det att inte ha en vintage cykel från 30-40-talet under dagen. Det är något som jag nu har letat efter sedan Bike in Tweed, tyvärr så är de väldigt dyra eller lite väl slitna för att jag ska orka restaurera den. Men om ni har en cykel så är jag givetvis intresserad av att få höra från dig. Efter fotograferingen träffade jag några härliga personer som jag även cyklade tillsammans med under dagen. 
 
 
 
 
Efter att ha åkt runt på Södermalm kom vi till slut till mitt kära Kungsholmen och Rålambshovsparken där vi alla ställde upp oss för gruppfotograferingen och lite picknick i amfiteatern. Såg att vissa hade bättre och finare picknick mat än mig själv, så det är något man för göra bättre inför nästa år. Sedan saknades det där lilla glammet med kanske en lite flaska bubbel eller liknande.
 
Foto: Jacob Fischerström
 
 
 
 
 
 
Foto: Jacob Fischerström
Foto: Jacob Fischerström
 
Jag träffade även några härliga och färgstarka personer när vi väl kom fram till Hasselbacken på Djurgården för våran Gin & Tonic eller alkoholfria variant. Samtalen flödade och stämningen var hög fram tills det att vi drog vidare till Nordiska Museet.
 
 
 
 
 
 
 
På Nordiska Museet stod vi en gång till i kö för att komma in med våra cyklar till stora salen en våning upp. På musset pågick en utställning om folkhemmet i Sverige, en lägenhet hade byggts upp som likande mig egna lägenhet väldigt mycket som byggdes 1944 till ett kollektivhus. Något som man än idag ser spår av. Här vaar det prisutdelning för snyggast cykel, ekipage, utstyrsel etc. I slutet på dagen så var vi några kvar som cyklade runt inne på museet. Hur många kan säga att man har cyklat inne på Nordiska Musset?? Jo, jag har!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Wow vilken dag och vilka inspirerande foton!

Svar: Tack så mycket Sara! Ser fram emot nästa år också, då med riktig vintage cykel också. :)
My World of Vintage

2015-11-09 @ 20:21:08
URL: http://nouw.com/nolongerironic

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback