Foam Curlers/Foam Rollers Frisyr

Det var i slutet på förra året som jag började använda foam curlers då Tidens Melodi skulle ha utförsäljning i sin Pop-Up butik hos A.MARCHESANDär fanns det flera stycken i färgen rosa, gul och blå och själv köpte jag nog runt 10 stycken packet. 

 

Första gången jag använde foam curlers så var det bara en test omgång och jag hade inte tillräckligt med curlers för att täcka hela håret så det fick bli bara på överdelen. För det krävs flera stycken då man inte ska ta med för mycket hår i varje foam curler.

 

 
Dessa bilder nedan var från första gången då jag inte hade några foam curlers för halva håret (den undre delen). 
 
 
 

Så hur ska du använda foam curlers för att få bästa resultat.

1. Börja med att tvätta håret. Rent hår är alltid bättre än smutsigt och fettigt hår, särskilt när man har lagt ner så mycket tid på att rulla upp allt hår.

2. Om du har mycket hår som jag har eller mellanlångt, ha god tid på dig. Om du också har uppklippt hår så kan det också ta lite längre tid då håret kan vara svårt att rulla in utan att det spretar sig åt alla möjliga håll. 
 
3. Torka sedan håret så att det är nästan helt torrt (lite mer än handdukstorkat), men det får absolut inte vara blött eller fuktigt, för i mitt fall så var håret inte torrt efter att ha suttit i några timmar med foam curls trots att jag hade fönat och fönat så att det skulle vara snus tort överallt. Håret kommer ändå att vara formbart då det är fuktigt längst in i hårstråt.
 
4. Börja sedan med att bestämma vart du vill ha din bena, tänk på vilken frisyr som du kanske planerar att skapa. Annars lägger du den kanske där du bestämmer det i vanliga fall.
 
5. Dela sedan av håret på mitten av huvudet från benan i samma bredd som dina foam curlers är.
 
 
6. Fortsätt sedan med sidorna, dessa ska du lägga åt andra hållet till skillnad från hur du gör med håret högst upp på huvudet. Det här kan ta lite längre tid då vi ännu inte har fått ögon i nacken genom evolution. 
 
 
 
7. När du sedan har rullat upp allt hår kan du nog spreja med lite vatten från en sprejflaska. Sitt sedan med dessa i håret från ca 1 timme till hur många timmar du vill. Själv har jag suttit med foam curlers i allt från 2 till 4 timmar och till också provat att sova med dem.
 
Sova är inget jag rekommenderar om man ska locka ända upp till roten av håret så att allt ligger mot huvudet. Det är obekvämt och man vaknar fler gånger om. Om du lockar upp till halsen så ska det nog inte vara några svårigheter. 
 
8. Läggningsvätska eller mouse kan man också använda för att håret ska hålla längre. själv har jag hittils inte använt några produkter förutom lite hårsprej när håret är skapat. För att skapa 40-, 50-, 60-tals frisyrer så är det enklare om håret är lockigt till skilland från att vara rakt då det kan spreta åt olika håll. 
 
9. Sedan man använda en sjal för att skydda håret från väder och vind om man sedan vill gå ut och göra ärenden eller behöver klä på sig utan att förstöra håret. Sedan är det så snyggt med en sjal över året som på gamla goda tider.
 
 
RESULTATET
 
 
Och leka lite med håret är alltid roligt. Om du tidigare inte har använt foam curlers så tycker jag att du inte ska prova det första gången då man kanske ska gå på bröllop eller en fest. det kan ju bli helt fel. 
 
 
10. Sedan kan man alltid borsta ut håret så att det blir stort och fluffigt. Eller det bara vara och låta gravitationen och tiden ta hand om håret. På nyårsafton lät jag t.ex. håret bara vara som det var efter att jag hade tagit ut alla foam curlers, det räckte med att man bara drog igenom fingrarna lite här och var för att allt skulle smälta in i varandra.
 
 
 

Våruppror 2015

Idag är det sista dagen på våren den här rundan, för till helgen blir det blött och mörkt igen. Därför är det Carpe Diem idag med en klänning som jag nyligen köpte som en födelsedagspresent till mig själv hos Aggie Twigg
 
 
Den andra klänning här nedan blir att ha på sig ute nästa fredag när jag då fyller år och ska fira med mina nära och kära vänner. En underbar klänning som Aggie Twigge hade haft sedan butiken öppnades för runt 2,5 år.
 
 
Det bästa med att ha en nära vän som har en vintage butik är att hon ibland har vackra plagg bakom kulisserna som inte hänger framme för allmänheten. Dessa tog hon då tog fram vid mitt senaste besök och båda två av dessa plagg passade mig perfekt. Det andra som är så fantastiskt med Aggie Twigg (Agneta Kvist) är att vi har nästintill samma mått så hon vet vad jag kommer passa i. Därför är det mitt tips att bli vän med personer som ahr samma intresse som dig själv och/eller har en butik.
 
Skämt åt sida, hos Aggie Twigg kommer det även inom kort att finnas en webshop, den kommer du sedan kunna besöka på www.aggietwigg.se
 
Aggie Twigg kommer du att även kunna träffa på Uppsala Vintagefestival den 28-29 mars.
Bagis Megaloppisen den 16 maj i Bagarmossen.
Kanske även Slottsmarknaden Vintage/Retro på Wenngarns Slott 31 maj.
 

Vintage Jazz

När jag sitter på jobbet är det så väldigt tyst på kontoret då alla är så fantastiska med att respektera varandras arbetsmiljö då vi sitter i ett öppet landskap. Men ibland vill man ha lite skön musik att lyssna på medans man arbetar.
 
Så idag vill jag rekommendera ett förslag som jag idag fick på Spotify, det heter Vintage Jazz och är en rekommendation som jag fått då jag också lyssnar på Scott Bradley & Postmodern Jukebox. Det är en blandning av olika artister som spelar/sjunger jazz låtar, som man kanske även kan förstå från titeln.
 
Här har ni länken till där den ligger, hoppas den funkar för alla:
https://play.spotify.com/album/37LanF3gGteJhy8HlorAHk 
 
Själv njuter jag som aldrig förr när jag sitter här på kontoret och ser hur hela stockholm lyser av solen. I min egna värld nu lever jag i romantisk film tar plats i New York, du vet, en sån där Meg Ryan/Tom Hanks tidigt 2000-tals film. 
 
 
Hoppas att den här känslan aldrig försvinner. Puss på er alla. :)

Självförsvar på Vintage Style

Det här är något som faller inom ramen för min blogg, det är vintage och tips från den där eran som vi så kärt kallar vintage, innan 1985. Det är en självförsvars video från tidigt 1900-talet där en ung kvinna klädd i en vacker outfit i en lång kjol och snygg tidsenlig frisyr visar hur man försvarar sig från en förövare. Hon ska här i videoklippet visa er hur man försvarar sig vid en attack när förövaren antingen är ute efter din väska eller dig. Dessa rörelser/metoder fungerar lika bra idag som förr och kommer att göra det i framtiden. 
 
A woman in the early 1900s lays the smack down with some classical Jiu-Jitsu. 
 

Follow on Bloglovin