Emma fåtöljens historia

Emma fåtöljen är en väldigt populär möbel och finns idag i flera olika stilar, med och utan små armstöd, i olika sorters tyger etc. Min syster har en fantastisk Emma fåtölj som står hemma och mamma och pappa medans hon bor i London inom den närmaste tiden framåt.

Hennes Emma fåtölj är i en väldigt ljus beige färg i sammet som är felfri. Den vill jag så gärna ha och skulle nog kunna få om jag och min syster kom bättre överens och om jag hade plats hemma och om jag fick ta den från mamma.

Jag har också en egen Emma fåtölj som står hemma hos mamma och pappa för närvarande som jag köpte på Refurn i Liljeholmen. En fantastisk butik där man kan hitta nästan allt inom inredning, det finns tre butiker i Stockholm och en i Stjärnhov. Men nu ska jag sälja den då tanken var att klä om den och sedan ha den hemma hos mig, så den ligger nu uppe på Blocket för den som är intresserad. Tyvärr har jag inte tid eller plats hemma att ta mig an det här projektet vilket är trist. 

 

Jag får hitta en ny Emma fåtölj längre fram som jag kan ha hemma när man har en lite större lägenhet och tid att klä om eller hitta en som inte behöver kläs om.

Emma fåtöljen har en lång historia, låt mig få berätta lite om den och vart den kommer ifrån.
 
Emma Fåtöljens Historia:

Emma-fåtölj var år 1821 en benämning på en rödbrun färg i Sverige, så kallad Emma-färg. Sedan 1830 har det varit en benämning på en stoppad fåtölj i nyrokoko stil med hög, svängd rygg och små eller inga armstöd, vilket gjorde Emman särskilt lämplig för modet att bära krinolinklänningar. Stolstypen förekom ofta i varianter av nyrokoko och tapetserarstil. Ibland hade den en lång rygg, så hög att man kunde vila huvudet på.



 
Nyrokoko & Tapetserartiden
 
Nyrokokon slog igenom i Frankrike och England på 1830-talet och kom att vara utbredd i övriga Europa runt 1840-talet. Den svenska nyrokokon inspirerades mest från Tyskland och mycket av stilen lånades från 1700-talet med sina S-svängda stolsben, svängda stolsryggar med rosendekor och yviga krusiduller.

En ny stil var att man använde sig av mörkare träslag och högre stoppning i stolar och fåtöljer vilket gav ett nytt helhetsintryck. Emma fåtöljen var en av de nya möbeltyperna som kom ut på marknaden under nyrokoko tiden. Spiralfjädern var en förutsättning för lanseringen av nyrokokon som man finner i Emma fåtöljer.

Nyrokokon  har blivit den mest uppskattade och långlivade av alla de nystilar som växte fram under mitten till slutet 1800-talet. Ombonad bekvämlighet var det man ville ha. Detta var Emma-fåtöljens storhetstid.  

I slutet på 1800-talet (1885 - 1895) var det tapetseraryrket som fick en ny glanstid när salonger och herrum fylldes med brokiga draperier och ottomanöverkast. Nu skulle sittmöbler ha mjuk stoppning med tjocka tyger i mättade färger, kuddar och puffar fick se sin tid ta form. Emma fåtöljen blev symbolisk för den här tiden.

Emma fåtöljen har haft flera olika stilar och färger som fokus. Några av de snyggaste jag har sett har sålts på Bukowskis market.

Två Emma fåtöljer från sent 1890-tal.

Under 1900-talets mitt hittar man ofta Emma fåtöljen i den här populära stilen i dess mörkare färger. Den här kommer från ca 50-talet.
 
Emma fåtölj från 1800-talets slut.
 
En annan stil på en Emma fåtölj från 1900-talets mitt.

Emma fåtöljen har haft flera skepnader genom tiderna och här har du en ovanlig stil från 1800-talets senare hälft.
Emma, Emma, Emma, varför så populär?

Mammas kexchoklad stol

Igår berättade jag lite vad mamma och jag köpte hos Lata Pigan. Här är några av mammas inköp, kopparna var mitt förslag för det göra att vi nu har åtta av alla tre sorters tallrikar, koppar, några uppläggningsfat, skålar etc på landet. Alla har vi inte samma namn som ett porslin, jag har ett namn efter några skådespelare och en Beatles låt, men inte porslin. 
 
Annika porslin från 70-talet är ett av de billigaste porslin som jag har sett. Tanken att det mer har min mammas namn sig är roligare än dess färgen av grått, orange och brunt. 
Mattallrikar och förrättstallrikar har vi hittat för 20 styck på landet i en loppis butik, assietter hittade jag på Liljeholmens loppis för 5 kr styck som jag köpte åt mamma som en present. Hos Lata Pigan köpte vi koppar med fat för 50 kr styck vilken dem brukar kosta i Stockholm.
 
 
 
Det är heller inte alltid som man hittar en fåtölj som matchar en fot pall som man redan har hemma, inte minst att den har ett tyg som liknar en kexchoklad, men det gör min mamma. 1000 kr kostade den och passar perfekt hemma.
 
 
Maggan på Lata Pigan har en fantastisk samling av gamla krukor och mamma har nu nog 4-5 stycken från henne. En del är Ekeby-Uppsala.
 

Säsongsöppning hos Lata Pigan

Igår bar det av till Lata Pigan i Vela utanför Enköping för säsongs öppning på ett av de bäst fyllda vintage och retro ställen närmast Stockholm.
 
 
 
Både mamma och jag var inte bland dem bästa på att köra och hitta på vägarna till Lata Pigan. Först så kör mamma fel på Fridhemsplan mot E4 då vi skulle till E18. Det blev första omkörningen. Sedan när man kommer till Enköping och ska köra av E18 så tänkte vi inte tillräckligt noga eller tidigt nog att man ska ta av mot Strängnäs och västra Enköping för att kommer ner på vägen mot Hummelsta som sedan leder till Vela. Det blev istället en förlängd resa på E18 mot Västerås med avkörning 14 km senare.
 
 
Äntligen framme i Vela mottogs vi av Maggan som har gjort en utomordentligt jobb med renovering och ommöbleringen i hennes två lador. Mycket mer ordning och reda, strukturerat och vackert.
 
Lata Pigan har öppet lördag & söndag 11-17 under maj och under juni, juli och augusti är det öppet ons, tors, fre, lör och sön mellan 11-17.
 
 
 
 
Den här underbara vintage klänningen från 50-talet i silke var den största missen som inte fick följa med hem. Den var så otroligt lätt. Lite mycket pengar just nu att lägga ut tyvärr. En flicka kan väl drömma i alla fall.
 
Jag hittade dock en 50-tals kjol med grått mönster som Maggan hade köpt dagen innan på loppis i Uppsala bakom tågstationen. Uppe på andra våningen hittade jag även en sylt burk av Marianne Westman för 200 kr, den planerar jag att använda och ha sylt i eller kanske en liten blomma i som jag såg någon annan använda den till. 
 
  
 
 
 
Den här senapsgula jackan i mocka från 60-talet hade också fått följa med hem med mamma om den inte hade varit lite för tajt i ryggen och gick inte att knäppa. Den passade dock bättre på mig men själv är jag inte så jätte förtjust i den kortare armlängden som jackor hade på 60-talet. Glömde tyvärr fråga vad jackan kostade vilket jag får fråga på facebook eller nästa gång.
 
 
I första laddan hittar man retro saker i plast, allt från en orange brödrost, röd salladskål, gula äggkoppar etc. Här finns även stolar, porslin och "kassan".
 
På övervåningen ser det ut nästan som det gjorde innan, förutom att tygerna har bytt lada och är nu på botten våningen i andra ladan.
 
 
 
 
I julas fick mamma sju stycken Annika äggkoppar (av Marianne Westman för Rörstrand) och igår hittade vi en åttonde och sista äggkoppen till landet. Köpte en gång 5 äggkoppar och senare 2 stycken till för ca 50 kr/styck. Sedan köpte vi även 3 kaffekoppar med fat till landet då vi saknade 5 koppar men egentligen inga fat. Är man intresserad så kan vi sälja dessa fat säkert.
 
  
När vi stod i kön till Vintagemässan i våras så var det en tjej framför oss som var i full 40-tals utstyrsel och mamma sa att hon skulle kunna ha såna skor som hon hade, ett par skor i ormskinn och det hittade hon på övervåningen i andra ladan. Priset för dessa skor (fanns flera stycken par) låg på 300 kr. 
 
Här är en del av 60-70-talstygerna från främst Sverige och Finland. I en annan del av rummet finns hyllor för blommiga engelska kretonger och i ett annat hör av bottenvåningen fanns det klänningar i bomull från 60 & 70-talet.
 
Åk till Lata Pigan i Vela!

Solna Megaloppis

Igår bar det av med tunnelbanan till soliga Solna för årets Megaloppis i Solnahallen med mamma, som även håller hus idag för er som inte kunde gå igår. En kort liten promenad genom parken var det innan man var på plats. 
 
Jackan är senaste inköpet från Pop Stockholm. Väskan är second hand från Blocket som jag fick i julklapp något år sedan av mamma.
 
Inträde var 30 kr och en liten stämpel på handen fick man. Det v ar inte så mycket folk dock, men det berodde väl mer på att det var nästintill sommarväder utanför.
Första synen på loppisen var "är det här allt?". För det var väldigt litet till skillnad från alla bilder man har sätt från tidigare år. Men ack så var det inte, längst in i rummet fanns det ingångar till det andra rummet som var mycket större och erbjöd det bästa av de två rummen.
 
 
Det fanns mycket vackert porslin från Rörstrand, Gustavsberg och Gefle. I bilden ser du vaser/kannor av Gunnar Nylund, den bruna och gula skålen i bakgrunden är av Gustavsberg och Wilhelm Kåge. Jag har den gula hemma som jag köpte på Old Touch för några år sen för 125 kr.
 
 
 
 
Gamla burkar är otroligt vackra, men priserna kan skena iväg ibland. På en loppis är det en bra idé att ibland gå en runda för att se om flera olika utställare säljer samma sak. Jämför sedan priserna och kvalité och köp den som bäst stämmer överens med det du letar efter. Om du dock inte vågar lämna en sak på bordet och riskera att förlora den för att undersöka resten av loppisen så kan du tänka, är den värd det? 
 
Jag brukar ibland tänka, om den är kvar när jag kommer tillbaka i andra rundan så är den ämnad för mig och jag köper den.
 
 
Ett vackert nästan felfritt stringhylla med två plan för endast 400 kr kunde ha blivit mitt om den inte hade en liten spricka vid ena haken på ena hyllplanet. Vita gavlar är en perfekt färg för den med vita väggar hemma.
 
 
 
Kökshanddukar, linneservetter och dukar brukar vara en bra bit mycket billigare än i vintage butiker. Själv hittade jag en kökshandduk för 10 kr som passar resten av de jag har hemma. På Stockholms Stadsmission kostar gamla och fina kökshanddukar ca 60 kr styck. Jag säger istället att du bör satsa på att köpa på loppis och på auktion på landet. Men var försiktig på landet, priset kan skena iväg på auktioner. Så räkna ut ett styckpris och sedan vad det blir i summa så att du vet vad dem kommer att kosta.
 
 
Den gröna flaskan köpte jag för endast 10 kr, en 10a som jag även hittade på golvet på loppisen. Dessa flaskor ligger på runt 30-40 kr normalt om dem inte har en original etikett kvar på sig i olika skick. Så allt under det är en bra affär. Det fanns även lite större varianter som hade orginal etiktten på och dessa gick för 75 kr styck. Den nya flaskan är den 5e som jag har nu hemma, dessa står i köket över spisen på fläkten.
 
 
 
Den här hattasken var jag nära på att köpa för 200 kr och skulle då ha blivit min 7e hattask hemma. Men ack så blev det inte, dessa pengar ska spenderas i dag hos Lata Pigan som öppnar för säsongen idag.
 
 
 
På landet har vi en lite udda samling av bakelit bestick som vi nu ska fylla ut med åtta av varje sort. Bakelit besticken är från 60-talet och går från ca 5-10 kr styck ute på landsbygden i olika loppisbodar och butiker. De dyraste jag har stött på är 30 kr styck på Antikmässan som var på Älvsjömässan i februari, i butiker i Stockholm ligger dem på ca 20 kr styck. Tänk dock på att dessa bestick oftast har blivit slitna med åren med för mycket tvättande i diskmaskin och med för starka diskmedel. På Solna Megaloppis kostade dem 10 kr, té skedarna är svårare att hitta och brukar vara en bra bit dyrare.
 
Mamma köpte även en liten trä jojo för 20 kr som påminde henne om hennes barndom när hon hade en som liten.
 
 
Det fanns även några vintage klänningar på den här loppisen, men majoriteten av kläderna var second hand kläder från bara några säsonger sedan. Själv har jag slutat att köpa second hand kläder från H&M på loppis då jag sällan kan sälja vidare dessa när jag själv har tröttnat.
 
Hit återvänder vi självklart nästa år!

Påskhelg & Vintage

Påskhelgen spenderades i år med mina föräldrar på vårt landställe i Sörmland mellan Katrineholm och Julita.
 
 
Mycket tid spenderades i trädgården med pappa med att rensa bort allt bråte från hösten. Trädgårdsarbete är den bästa formen av en helhets träning i armarna, magen, ryggen etc, som tycker att det är jobbigt med trädgårdsarbete. Här kommer dock en del av resultatet från helgens slit.
 
 
 
 
Sedan måste man såklart alltid besökan det hemliga Vintage stället för att se om man kunde göra några Vintage fynd. I Helenas mormors gamla hus kryllar det av saker i köket, barnrummet och de två vardagsrum som finns. Tyvärr hade hon inte öppet, men som stammisar kunde mamma och jag kicka runt lite i alla fall. Här kan du hitta tyger, möbler, glas, kläder, accessoarer, inredning etc. Den här helgen hittade en turkos klänning och en lång vit klänning för endast 500 kr tillsammans. Några fläckar på båda klänningar som nu hänger i badrummet på torkning.
 
 
Vintagekläder är i många fall billigare utanför storstäder och kostar en väldigt liten summa jämfört med t.ex. Stockholm. 
 
 
Det blev även ett besök på Ove Schröders Auktion (bilder kommer snart), besöka ett ny loppis i äsköping vid ICA samt en liten loppis runda i samband med klänning fyndet ovan.

Mamma på Vift

När jag var på Liljeholmens bakluckeloppis den 13 april så såg jag två fantastiska barnvagnar, en var en orange Emmaljunga och den andra var en Bugaboo Cameleon med en sufflett i retro tyg som jag tyckte var helt fantastisk.
 
Tillverkaren av Suffletten är Mamma på Vift
 
Mamma på Vift startade 2008 när hon sydde sin första sufflett till sonens Bugaboo Cameleon. "Snart kom förfrågningar från alla håll och kanter och jag började sy på beställning i alla möjliga olika tyger och kombinationer." 
 
Mamma på vift tillverkar tygprodukter för barn, mamma och pappa, barnvagnen, inredning etc. 
 
Det här är något som jag tänker ha i åtanke när jag själv får barn. Barnvagnarna i bilden matchar varandra så perfekt med den oranga färgen i båda vagnarna. 
 
Rulla på framåt!

Second Hand i Spånga

Igår åkte mamma och jag till Erikshjälpen i Spånga för att se om vi kunde göra några fynd.
Erikshjälpen i Spånga ligger vid Spånga Station på andra sidan från Spånga Centrum. Här kan du hitta inredning, porslin, lampor, kläder för dam och herr, textiler, tavlor, leksaker med mera. Priserna är otroligt bra här och man kan hitta flera fynd med en liten plånbok.
 
 
Erikshjälpen vill, med barns drömmar som drivkraft och verktyg, vara med och förändra världen. Genom insatser för utbildning, hälsa och rätt till trygghet och skydd ger vi barn och unga runt om i världen hjälp och möjlighet att våga drömma om framtiden. 
Erikshjälpens första second hand butik öppnades 1990 och har idag ca 50 butiker över hela Sverige.
 
Second Hand butiker är otroligt bra för miljön då det minskar slöseriet vilket gör att "slit-och-släng" termen som myntades av Lena Larsson på 1940-talet flyger ut ur fönstret. Det är även bra för miljön och gör det enklare att kanske hitta kompletteringar till det gamla man redan har hemma.
 
 
 
Butiken drivs i samarbete med Aspnäskyrkan i Järfälla, Spånga Blåband-förening och Erikshjälpen Second Hand Butiker i Holsbybrunn.

Det finns även ett kafé i huset där man kan smaka på hemgjorda bullar och annat gott efter att man har shoppat inne i butiken.

Här är det hög ruljans med personer och kassorna gick på högvarv med flera försäljningar och jag får lite panik att allt det bästa kommer att försvinna innan jag hinner kolla igenom allt, något som jag måste bli bättre på.

Det första fyndet jag hittade var en liten såssipa i kristall som liknade det andra kristall föremålen som jag har hemma. Det blev första inköpet på 30 kr som hamnade i korgen. 
 
 
 
Andra inköpet missade jag nästan och satt på en provdocka mitt framför entrén. Det var en kort jacka med en rosett vid kragen som jag måste sy fast och en ännu större rosett i svanken på jackan.
 
 
Loppis är poppis!

Inreda med vintage kläder

Igår kväll blev det lite "ommöblering" hemma med mina klänningar som hänger som dekoration från bokhyllorna och garderober.
Det hela för att jag ville ha min nyinköpta blommiga klänning från Silversaga uppe på display. 
 
 
Svartvita klänningen är second hand från ebay när jag bodde i Skottland - har senare fått höra från 59 Vintage Store att det är en H&M klänning, den saknar sin etikett. Klänningen köpte jag förra helgen från Silversaga.

Hela lägenheten är pryd med tavlor och de finaste av alla mina kläder. Men dekorera med försiktighet om du väljer att hänga fram dyra eller ömtåliga kläder. Visst mår alla kläder bra av att få vädras då och då, men allt mår inte lika bra av att hänga i ett rum eller på platser där den utsätts för mycket ljus då de kan blekna och då bara på ena sidan. Häng den i såna fall där den inte utsätts för direkt ljus, kolla ibland om färgen på framsidan stämmer överens med baksidan.
 
Införskaffa gärna tyggalgar eller stoppade galgar för att inte utsätta plagget för en onaturlig form som kan skada plagget.
 
Klänningen kommer från Old Touch och den bar jag på Julaftonen 2012.
 
Tänk dock på att kläder som händer framme även blir dammiga och behöver dammas av, antingen av att man tar ut kläderna på balkongen eller utomhus eller försiktigt dammsuga. Jag har använt min hårfön en gång på min veckade gamla lampa vilket då kommer åt mellan vecken vilken en dammsugare inte alltid gör, se till dock att den blåser kall luft.
Man kan även variera med vilka kläder som hänger framme, då får flera plagg komma ut ur garderoben och vädras och visas upp för dina besökare. 
 
 
Jag har själv blivit inspirerad av när jag en gång i ett reportage om inredning där det var fokus på Elsa Billgrens lägenhet där hon hade en vacker beige/rosa klänning som hängde vid en tavla över soffan i vardagsrummet. 
 
Va inte rädd att hänga kläder (i mitt fall klänningar) på olika höjder. Hemma hos mig är det 2,7 m i tak vilket get mig möjligheten att hänga från olika höjder.
 
 
Det här är klänningen som fick flytta på sig och hamnade då bredvid min second hand Edgar Degas tavla från Augustas Antik nere på landet som hänger över min säng. 
 
Det började med att två klänningar hamnade på baksidan av min bokhylla som delar av sovalkoven mot resten av rummet i min etta på Kungsholmen. Sedan växte displayen med kläder på sidan av bokhyllan (beige klänning som jag köpte för ett år sen på Vintagemässan), på sidan av garderoben, på provdockan (gul klänning från Beyond Retro), på garderobsdörrarna i hallen (delvis för att jag inte får plats med allt) och slutligen en negligé i badrummet. 
 
Foto: Marco Panseri
 
 
 
Foto: Marco Panseri
 
I mitt badrum är turkos den dominerande färgen vilket ger en romantisk känsla med en negligé från Myrorna. 

Silversagas blommiga klänning

Som tidigare nämnt var det Vintagemässan på Debaser Strand igen i söndags. Maggan från Lata Pigan frågade mig om Debaser Strand eller lokalen på Drottninggatan var bäst, Debaser Strand måste jag då säga då det ger mer karaktär och stämmning till Vintagemässan. Sedan kan man strosa runt längst vattnet vid Hornstull Strand och fika och göra en lite längre utflykt på Söder.
 
Det är också alltid roligt att hitta vackra bilder på en själv då man själv inte är någon höjdare på att ta de bästa bilderna, och ännu mindre på mig själv. Men bilder nedan är från Fotografen Silversaga som sålde den här underbara klänningen till mig.
 
 
Jag ser ut som en Disney princessa som bara väntar på att skutta över en åker fylld med blommor, det är en sån här klänning man sen måste ha för att göra vårupproret nästa år, kolla på Vintage Emmas blogg för mer inspiration och information om vårupproret.
 
 
 
Det blir en perfekt klänning att ha på mig när det blir dags för Vintage Bloppis på Kristinehovsgatan 2 på Söder där en gäng av fantastiska vintage bloggare ska stå och sälja kläder, acessoarer, inredning och mycket andra fantastiska saker och en av dem är Silversaga. "Undra om hon har kvar den där 30-40-tals klänningen kvar?"
 
 
 Det bara pirrar i hela kroppen, kanske hela vägen fram till 4 maj!

Jumpsuit Historia

En jumpsuit är ett stycke plagg som i allmänhet har långa ärmar och helt täckta ben. Namnet kommer från den ursprungliga användningen av overall, ett funktionellt plagg för fallskärmshoppare. I modern tid används overallen ofta som en uniform men har också inspirerat trender av moderna klänning.
 
Jumpsuit härstammar så långt tillbaka som till 1919 och designades först av Florentine Thayat och kallades TuTu. Thayat kallade den för:
 
“den mest innovativa, futuristiska klädesplagget någonsin producerat i historian av italienskt mode."
 
  
TuTu är en tidig föregångare till det vi idag kallar overall och var designad att revolutionera mode och skapa en modern italiensk stil. Under de kommande åren kom ny design från Rodchenko och Elsa Schiaparelli (skapade plagget på 1930-talet) vilket i sig också blev en revolutionerande plagg på sin tid.
 
Jumpsuiten har under alla år mest varit associerad med fallskärmshoppare, skidåkare och flygare men har genom tiderna rört sig allt mer från sport världen till mode världen.
I mode är vintage flygare eller handelsresande jumpsuits ofta plagg som bärs av kvinnor för att skapa en retro eller flygare-chic look. För denna stil, rullas benen ofta upp för att skapa en capri byxa. Ofta kommer denna look att jämfört med 1940-talets stil med tillbehör som till exempel färgglada hår halsdukar eller aviator-glasögon. Riktigt vintage jumpsuits är ofta broderade med en mans namn eller logotyp över bröstet.
 
 
Den futuristiska kopplingen har alltid varit stark och har genom åren stärkts genom filmer som Start Trek, där den har blivit ett kult objekt i sig själv.
 
Plagget blev populärt under 1950-talet när det blev en del av pin-upp stilen.
 
 
Under 1960-talet kom bombpiloten Emilio Pucci ut med en helhets look med sin design av jumpsuiten, tyget som Emilio patenterade hette Emilioform och var gjort med silke shantung och Helanca, en kombination av elastiska fibrer.
 

I rock världen var jumpsuiten en vanlig syn på männen, deras jumpsuit var hud-tight och lite kitsch, medan kvinnans var/är lösa, med en mer couture effekt, eller sportkläder-inspirerade.

Minnesvärda jumpsuits på scen har varit de utsvängda och överdekorerade jumpsuits med brodyr i guld som man kunde se på en spännande Elvis Presley.
Andra kända artister som under åren har klätt sig i en jumpsuit har bland annat varit; Mick JaggerThe WhoFreddie MercuryGoldfrappAaliyahBritney SpearsPinkSpice GirlsKorn and Slipknot.

Några kända har varit Freddy Mercury i sin schackrutiga jumpsuit.


Mick Jagger i en diamant prydd jumpsuit och David Bowie i en randig jumpsuit som den androgyna alter egot Ziggy Stardust in 1972.

 

Jumpsuiten blev en stapelvara i slutet av 1960-talet och 1970-talet då den blev på modet av den psykedeliska hippierörelsen. Det skulle dröja ca 30 år innan den hopsydda mysoverallen skulle ta över tronen. Men när det väl hände så hände det fort och kraftigt. Idag är jumpsuiten/overallen ett vanligt plagg som många har hemma i sin garderob, den kan vara färggrann från 60-talet eller enfärgad mjuk och varm från 2000-talet.
 
Liksom sina kusiner - sparkbyxor och overaller - är skönheten i overall dess chica lätthet. Med sina långa byxor och en topp, kan jumpsuits vara uppklädda eller ner beroende på tyg och design. Eftersom det är så enkelt att dra en på och har en komplett outfit, kan det inte bli bättre?
 
 
Min Jumpsuit köptes på Vintagemässan våren 2014 men hade hittats tidigare på Aggie Twiggs butik på Fridhemsgatan vid Fridhemsplan.
 
 
Jump Jump!

Vintagemässan våren 2014

Idag bar det iväg till Vintagemässan med mamma på Debaser Strand igen efter ett par år på Drottningsgatan i Stockholm.
Det här är ett måste två gånger om året, fast inte begränsat till just Vintagemässan då flera andra underbara loppisar och mässor sprids ut under året som man måste besöka; Antikmässan, Antik & Kuriosa Mässan, Vintage Bloppis, Gustavsbergs Megaloppis, Solna Megaloppis, samt alla under bara Vintage butiker i Stockholm. 
 
Idag var det dock ett måste i alla fall att hälsa på hos Lata Pigan och deras monter då man alltid hittar underbara kläder hos Maggan. Längtar så att dra iväg med mamma på utflykt till Vela när hennes Vintage lada öppnar igen efter renoveringen. Maggan besitter så mycket kunskap om tyger och kläder att man får alltid ett nytt perspektiv när man kollar på kläder efter ett besök hos henne. 
 
 
 
 
Aggie Twigg måste jag tacka för att hon tog med sig en marinblå jumpsuit från 70-talet som jag hade sett i hennes butik på Fridhemsgatan vid Fridhemsplan. Jag ville nämligen visa den för min mamma och få hennes åsikt då jag respekterar den. 450 kr för en felfri jumpsuit som passar mig perfekt från topp till tå. 
 
Aggie Twigg ska man verkligen besöka om man vill hitta vackra kläder, i storleken 34-36 finns det massor vilket passa mig utmärkt då jag är så nätt (andra storlekar finns också såklart). Jag har aldrig hittat så mycket vackra klänningar och andra kläder som passar mig som en smäck. 
 
 
 
 
 
Sedan hittade jag en helt underbar blåblommig klänning från Jessica Silversaga, något som jag har letat efter väldigt länge. Hon tog ett par underbara bilder, hon hade även en underbar lång genomskinlig klänning som jag tyvärr fick vänta med att köpa, om den dock är till försäljning den 4 maj på Vintage Bloppis så är den MIN, hehe!
 
 
Andra besöker som jag och mamma alltid besöker är 59 Vintage Store som ligger på hantverkargatan 49 på Kungsholmen, runt hörnet från mina föräldrars lägenhet.
 
 
 
Mamma köpte även hon något. Det blev en guldfärgad top från Ica Bergqvist samt ett halsband i guld och bruna stenar. Här fanns det vackra kläder till väldigt bra priser, deras bås ska jag hålla ögon öppna för på framtida mässor, och det bör du också göra.
 
 
 
Den gula klänningen kostade endast 350 kr, felfri och vacker.
 
If you wanna be unique by Vintage!

Vintagemässan 2014 Utställarlista

För er som är intresserade så vill jag presentera hela listan från Bakåt Framåt för vilka som kommer att vara på plats under Vintagemässan den 6 april på Debaser Strand.
 
 
Vintagemässans utställarlista:
 
Våren är här och Vintagemässans utställare är klara!
59 Vintage Store
Aggie Twigg
Ann Boycott-Brown
Annelie Hedström
Carina Wikman och Ingrid Herrström
Christina Florén
Cissi och Selma
Dannydesign
Divine Decadence
Darling
Fiffi’s vintage & kuriosa
Fröken Söt
Ica Bergqvist
Isabelle Kubitsky Torninger
Jumberfabriken Sweden
Lata Pigan
Liin Rokka
Linda Lundquist
Lqvist
Mariana Ehrenkrona
Marshmallow Electra
Moddie
Narnia Vintage Store
Old Touch
OrkanLia
ORVAL AB
Antik och Vintage
Pablodiablo
Pete & the Rose Vintage
Plezuro
Ruth & Raul
Silversaga
Sundown Covey
Swedish Hasbeens
Thérèse Kärrman
Ulrika Hedström Rönn
Veras Garderob Vintage
Gamla Gatan Vintage
Vinden
 
Vintagemässan våren blir den 13:e i ordningen. Noggrant utvalada kläder, skor och accessoarer kommer att finnas till salu. Utställare från hela Sverige kommer att ta med sig tusentals fina Vintageplagg från 1900-1990.
 
Hemsida: vintagemassan.se
Event: https://www.facebook.com/events/709594372404920/
Sida: https://www.facebook.com/Vintagemassan?ref=hl
Adress: Hornstulls Strand 4
Öppet: 6 april kl 11.00-18.00
Entré: 60 kr

Följ mig på Instagram

Jag och bloggen finns även på Instagram för er som vill se på lite fler bilder på Retro, Vintage, Second Hand och Antik köp och få tips på vart det finns att själv samma själv.
Följ mig på @myworldofvintage
 
 
Snapp, snapp, blixt --> bild :)

Follow on Bloglovin