Månadens Butik Juli 2012

Månadens butik blir en butik som jag och min mamma ofta går till, både för att shoppa och lämna in kläder för försäljning. Butiken är Camillas Kläder Second Hand.
 
 
Jag och mamma lämnar ofta in kläder här, här har jag även hittat flera fynd som skor, solglasögon och en väska från DKNY för 625kr. Hon är dock stenhård när det kommer till att ta emot kläder för försäljning.
Förra veckan köpte jag även en underbar skjorta från Day - Birger et Mikkelsen för endast 250 kr.
Hit får man åka till flera gånger i månaden eftersom utbudet kan förändras och få in så mycket snygga saker hela tiden om man vill ha tur att själv få det.
 
           

Camillas kläder köper och säljer nya och begagnade damkläder på kommission. Det mesta kommer från närboende kungsholmskvinnor mellan 25 och 40. Camilla har inlämningstider för kläder Måndag, Tisdag och Onsdag fram till 17:00. Hon tar dock inte emot kläder från de stora klädkedjorna, till exempel; H&M, Lindex, Åhlens, Flash, Kappahl, Gina Tricot. Ej heller bijouterier.

Kommission

Så hur gör man hos Camilla?
Gå gärna in och visa vad du vill sälja, tänk på att ibland är det några förre dig och man kan få vänta lite. Inlämningen är öppen mån-ons 10-17 inne på kontoret rakt fram när man kommer in i butiken. Dem väljer ut det som passar deras kundkrets, värderar dina varor efter nypris, kondition och aktualitet och behåller varan till försäljning i en månad. Efter en månad får du betalt eller varan tillbaka. Ej hämtade varor bortskänkes till välgörenhet. Dem är alltid intresserade av att titta men kom ihåg att dem inte garanterar intag, dem vill så klart endast ha det bästa.

Varorna måste vara hela, rena, säsongs-anpassade max 3år gamla av bättre kvallitet. Gärna märkeskläder som efterfrågas. Tänk på att Du måste sortera, tvätta och stryka dina kläder, ingen vill ju köpa smutsiga och stynkliga kläder. Lämna in kläderna i det skick du själv skulle vilja handla dem i.

Sortiment

Det är väldigt lätt att hitta bland kläderna och du vet vad du är ute efter. Kläderna är sorterade efter sort, klänningar och byxor/Jeans för sig, toppar/tröjor/skjortor händer över kjolarna bredvid kasssan och utanför kontoret. en våning upp hittar du skorna och du hittar alltid den andra skon vid kassan ;)

Det finns även kläder för herrar, fast trist nog inte lika mycket som det finns för oss kvinnor.

           

Puss & Kram


Nytt jobb och inlägg!

Hej allihopa igen. Jag vet att det har varit ett tag sedan jag skrev något här. Fast jag har en giltig ursäkt. Jag har i två år försökt att lämna restaurangbranchen för ett bättre jobb och har nyligen fått ett jobb inom vin- och sprit-branchen och ett skottskt företag på det (jag är Skotte också). Därför har jag varit lite för upptagen att skriva något här, fast jag hoppas få mer tid nu att skriva lite mer.
 
Mitt jobb ger mig även möjligheten att ha på mig många av mina olika Vintage och Second Hand plagg, det mesta passar in på kontoret som tur. Hittills har jag haft på mig min 40-tals klänning tillsammans med en underkjol som gjorde det väldigt bekvämt eftersom det var lite kyligt när man cyklade till jobbet på morgonen. Jag har även haft på mig min korta beiga 60-tals klänning, gula kjolen från beyond retro.
 
 
 
Att klä upp sig för jobbet gör det lite roligare varje dag att åka till jobbet, det kan vara allt från att vilja stå ut från alla andra eller för att visa upp en egen stil, vad din orsak än är så ska du ändå känna dig bekväm i det du har på dig.
 
Imorgon tänker jag presentera månadens butik om jaghar tur med tiden.
 
Puss & Kram

Follow on Bloglovin