Utförsäljning hos Tidens Melodi

Tidens Melodi är en vintage pop-up butik som tidigare fanns i Karlstad innan den flyttade till Stockholm i sommras. Pop up-butiken finns hos A. Marchesan på Odengatan 74 i Stockholm!
 
Tidens Melodi kommer nu tyvärr att försättas i konkurs i januari och kommer från och med idag 26/12-2014 att sälja ut alla sina prylar innan dess. 
 
Det är tråkiga nyheter då flera pop-up butiker att på senaste tiden lagts ner, bland annat har Marschmallow Electra stängt sin butik och även Fiffi's Vintage har stängt sin pop-up butik som också fanns hos A. Marchesa.
 
 
I mellandagarna, 26 - 30 december, kommer de att ha stor utförsäljning. Du kommer att kunna köpa klänningar, hattar, skor, hattaskar, strumpbyxor mm till halva priset. Det kommer att vara 50% på allt i butiken, själv kommer jag att vara där tidigt idag.
 
"Observera att vi också kommer att köra dit de sista lassen från vår gamla butik i Karlstad." 

Öppettiderna är:
Måndag - fredag: 11-18
Lördag: 11-17 
Söndag: 12-16

Höjd moms för välgörenhetsbutiker

Min stora passion som jag skriver om här på bloggen är vintage och second hand. Så det är trist att behöva läsa om att Skatteverket har valt att börja beskatta välgörenhetsbutiker. Enligt Skatteverket anser de att all butiksverksamhet som konkurerar med kommersiell handel ska beskattas med 25 procent moms. Just nu ligger den här nivån på 0 procent.
       
 
Det här är tunga nyheter för välgörenhetsbutiker så som Myrorna, Stockholms Stadsmission, Röda Korset, Erikshjälpen och Emmaus som nu pratar om nedläggningar och mindre pengar över till social verksamhet då det istället kommer att gå till momsinbetalningar. Enligt Skatteverket spelar det inte någon roll att målet med verksamheterna är olika och att vinsten används till allmännyttig verksamhet bland välgörenhetsbutiker. 
Det finns dock ett undantag. Om butiken har öppet högst 24 timmar per vecka och minst 60 procent av personalen jobbar helt ideellt, så är man ett undantag från beskattningen. Som resultat kan fler välgörenhetsbutiker tvingas stängas, ta emot färre personer som arbetstränar i dessa butiker och att färre resurser finns till de som verkligen behöver hjälpen. 
Redan nu har en av mina favorit second hand butiker tvingats stänga. Myrorna på Tomtebogatan i Stockholm tvingades stänga p.g.a. höjda hyror. 
 
Vi behöver dessa butiker, de gör så mycket för vårt samhälle. Det ska inte bli dyrare att vara bidragsgivare i vårt samhälle. Själv besöker jag en välgörenhetsbutik i snitt minst en gång i veckan, allt från kläder till juldekorationer för mig själv och min bostadsrättsförening. Jag och min familj lämnar även in kläder och inredning till Stockholms Stadsmission i butiken på Hantverkargatan. Om dessa butiker tvingas stängas innebär det även förre jobb för alla, inkl. de som arbetstränar i en välgörenhetsbutik. 
 
Vad händer om vi försvinner?*
– Över 200 miljoner kronor som vi bidrar med till socialt arbete och bistånd till samhällets allra svagaste försvinner
– 7200 personer får ingen arbetsträning i våra verksamheter
– 22 000 ton textil samlas inte in och miljövinster uteblir
– ca 2000 personer blir av med jobbet. Hälften av dem har en bidragsanställning pga. nedsatt arbetsförmåga och har svårt att få arbete på ordinarie arbetsmarknad.
– 14600 engagerade volontärer har inga uppdrag
*(information från Myrorna)

Nya Stockholms Stadsmissionen i Solna

I måndags var min mamma och jag på jakt efter en julgran i konstmaterial från Clas Ohlson. Vi har efter hur många år som helst tröttnat på att hitta barr i hallen 6 månader efter jul och slippa med allt bök med en riktig julgran.
 
Medans vi parkerade hittade vi även en Stockholms Stadsmissions butik som vi aldrig hade besökt tidigare bredvid biblioteket. Då börjar det pirra i kroppen för mig, måste in, måste besöka.
 
 
Myrornas butiker brukar vara billigare än Stadsmissionens och de brukar också alltid ha en vintage hörna vilket jag älskar att besöka och söka bland. Stadsmissionen har ett bättre sortiment anser jag fast lite dyrare än Myrornas butiker. Nu gäller det här dock inte för alla butiker. Myrorna på Adolf Fredrik Kyrkogata i Stockholm är en av mina favoriter att besöka för inredning och kläder. Stockholms Stadsmission i Sätra längst med E4:an är en nyöppnad butik med väldigt litet utbud gällande inredning, butiken i Sätra håller även i produktion av Stockholms Stadsmissions eget designmärke REMAKE.
 
De butiker som jag brukar besöka av Stockholms Stadsmission har ett bra julsortiment när det gäller inredning och julgranspynt, och det hade även den här nya butiken i Solna Centrum. Mamma och jag köpte den här gången bara 4 nya julgranskulor att hänga i vår nya konstgran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även på den här nyöppnade butiken finns det ett kafé på övervåningen och här kan man sitta och mysa och vila från all shopping i butiken och i Solna Centrum. Varför inte sitta och beskåda den vackra kakelugnen? Själv har jag besökt andra kaféer på Stockholms Stadsmission på andra håll i Stockholm och kan varmt rekommendera en paus i deras kafé.
 
 
 
 
Deras barnavdelning på bottenvåningen är väldigt färggrann och välorganiserad. Jag blev väldigt imponerad av uppställningen på alla barnböcker och dess färgglada presentation. Det här är något som jag själv skulle vilja göra hemma, men trist nog är mina böcker inte så enfärgade.
 
 
 

Winter Vintage på Herrängens Gård

I helgen bar det av till Herrängens Gård i Älvsjö. Winter Vintagemarknad, som ordnades av Fiffi's Vintage - Malin Källström och hölls för tredje året i rad. Det förvånar mig faktiskt att det här är den första gången jag har hört talats om den här vintagemarkanden. Planen var att vara där från runt kl.10 på morgonen och då vakna vid kl.8, men ack nej, det blev istället att komma dit runt kl.11.
 
Den höll hus på Herrängens Gård vid Långsjöns Strand i Älvsjö, mitt i Herrängens villaområde nära Fruängens tunnelbanestation. Det är ett charmerande grönt hus med både ett kaffé och en röd flygel som i söndags okuperades av vintage intresserade och lokalbefolkningen. 
 
 
På vintagemarknaden fanns Ann Boycott Brown (vintagesmycken), Austins Vintage (vintage/inredning/kuriosa), Cicci Blixt (designer), Christina Florén (vintagesmycken), Höviks remake (design kläder), Fiffis vintage (vintage/inredning/kuriosa), Good Old vintage (vintage), Karolina Olson Haglund (vintage), Markus och Carolina (vintage), Madelin Ahnlund Downey (vintage), Marika Smith (modist), Reminded vintage ( vintage/inredning), Sivletto Enviken (vintage/inredning/kuriosa), Sandra Abi Khalil (vintage), Pill (smyckedesign).
 
 
 
 
 
Även på mässan fanns några av mina vänner Marshmallow Electra (vintage), Moddie som ni även hittar på www.moddie.se, Aggie Twigg som ni hittar på Fridhemsgatan 64 och Stockholmsminnen som har en butik inne hos Aggie Twigg. Bland dessa tjejer brukar kläderna vara felfria och helt fantastiska.
 
 
Varför inte införskaffa en av dessa vackra klänningarna för julafton eller nyårsfesten? Janet som är Moodie Vintage har en så skarpt öga för att hitta fantastiska plagg där jag ännu aldrig har funnit några skavanker på. 
 
 
 
 
Janet tillverkar även vackra smycken för hand, allt från halsband, armband, ringar (själv har jag en av dessa), broscher, hårnålar etc.
 
 
Maria och Camilla var mitt sällskap under dagen. I bilden ovan har vi Maria tillsammans med Aggie Twigg och Stockholmsminnen. När vi väl lämnade Herrängens Gård var det kolsvart utomhus. 
 
 
Det fanns såklart mycket att titta på och prova, men ack så fick endast en klänning komma hem med mig för endast 100kr dessutom. Den behöver dock lagas lite under armarna där sömmarna har släps och sedan planerar jag att sy om nästan alla sömmar där något vid ett annat tillfället sydde upp klänningen hemma. 
 
  
 

Follow on Bloglovin