Mina Winter Vintage Fynd

Ja, här kommer mina fynd från Winter Vintage.  
 
Sedan hittade jag nog en av de mjukaste vintageklänningarna som jag någonsin har provat. Köpet gjordes av Linda från Good Old Vintage. Klänningen blir perfekt sen när det blir kallare, det ända som kanske behöver göras med klänningen är att sy in den lite upptill då vi alla inte kan vara bystiga.
 
 
Från Sandra blev det en gördel som kanske var lite för lite fram tills det att jag stretchade ut den lite igår kväll och provade den för första gången. 
Den här kan faktiskt komma väl till pass för dem där kläderna som då och då kan kännas lite för tajta för att kunna kännas bekväma eller då man är rädd för att stretcha ut en gammal klänning innan man har hunnit fixa till den och stärka upp sömmarna.
 
 
 
Av Sivletto blev det två små godispåsar med en riktigt härlig vintagegodis. Två gånnger två blonda hårnät som jag idag använde för första gången. Perfekt för när man precis har fixat håret och måste gå ut i det blåsiga vädret eller när man, som jag, cyklar till jobbet och man vill inte att de nya lockarn ska bli raka igen.
 
 
Det som jag tycker är det absolut svåraste att hitta är nästintill felfria vintageskor som man kan använda idag utan att behöva oroa sig att dem ska gå sönder. Dessa skor från Maria Gustavsson hittade jag för 500 kr, kanske lite mycket pengar MEN, dessa skor är nästintill felfria. Det är ett par gamla dansskor med dansarens skomått på insidan, dem har minimalt med slitage och på undersidan har en skomakare förstärkt skorna undertill med en stålskena och även klackat om och fått en ny sula. Det är bara att börja använda dem.
 

För den som önskar att förstärka sin vintageskor utan att det syns jätte mycket på utsidan kan jag rekommendera, i Stockholm, Skomakaren på Rålambshovsvägen nedan för DN-skrapan. Se på bilden nedan hur resultatet blev för mina skor som jag lämnade in en dag.
 
 

Winter Vintage - ett återbesök

För två helger sen var det fjärde upplagan av Winter Vintage på Winter Vintage på Herrängens Gård. Det var en lite lätt blåsig dag och molnen hängde över oss. Här kommer ett blogginlägg om besöker lite sent. 
 
Till Herrängens Gård tar man sig till med Tunnelbanan till Fruängen och sedan bus 144 mot Gullmarsplan. Det var tidigt på morgonen när jag lämnade min lägenhet på Kungsholmen och jag var på plats vid ca 11 på söndagen den 29 november.
 
 
I första huset, det gröna, fanns flera personer som jag kände, bl.a. Aggie Twigg, Linda från Good Old Vintage, Carolina från Marshmallow Electra, Maria Gustavsson, Sandra Abi-Khalil som alla sålde på marknaden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under dagen hade jag sällskap av min vintagetjej Maria, samma härliga sällskap som förra året. Förra året gick vi runt i flera timmar och provade kläder och fikade i ett av de lilla husen på gården. Det blev såklart några köp, en klänning, ett par helt underbara dansskor från 30/40-talet, två paketx2 hårnät och ett plagg underkläder.
 
Visar mina egna köp imorgon i ett nytt inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var betydligt färre personer den här gången än förra året. Det var bra för oss som var där i år att inte behöva trängas med lika många personer som förra året, då var det fullt med personer som kanske inte viste att det var en vintage marknad och inte en julmarknad. 
 
 
 
 
 
Sen skyndade jag mig hem för att fira lite första advent med mamma och pappa och dricka lite glögg. För er som inte gillar jätte söt glögg kan jag rekommedera att köpa Tegner & Sons Biskopens Torra som har nästan hälften so mycket socker som vissa glöggar har idag, finns på Systembolaget också i en härligt grön färg.
 

Follow on Bloglovin