Min födelsedag var igår!

Igår fyllde jag 26 år, ytterligare ett år äldre och ytterligare lite visare, eller?

Av mamma fick jag något som jag har velat ha i några år nu, en Mannekäng docka. Och i stil med min blogg så blev det en underbar second-Hand docka från en butik som hette Årstider och låg förrut på Drottninggatan; bredvid centralbadet i Stockholm. Nu kan jag äntligen sy om kläder som jag köper på second-hand och vintage butiker så att de passar mig bättre än innan. Det blir lättare att att nåla och få rätt längd på klänningar etc. Det finns ett fler tal webbsidor och butiker i Stockholm där man kan köpa reglerbara dockor för att lättare få dina egna mått på dockan. Min har tyvärr inte reglerbara delar, men min är väldigt snygg trots det.

Och alla förtjänar vi att köpa en egen födelsedags present till oss själva när vi fyller år. I år blev det en härlig mörk grön Baseball tröja med texten Tidal Wave på framsidan och nummer 28 på baksidan. Jag älskar att sova i stora amerikanska sport tröjor och bästa stället jag vet att man kan hitta det i Stockholm är hos Americana Classic Vintage på Gamla Brogatan. Endast 90 kr också, ett riktigt kap tycker jag. Det blir att sova i den ikväll, väldigt skön att ha på sig.

 
Puss & Kram

Snart kommer Månadens Butik!!!!

På söndag är det 1a April och då tycker jag att det är passande att börja med ett nytt kontinuerligt inlägg varje månad som kommer att kallas "Månadens Butik!". Jag kommer beskriva varför, vart den ligger, vad den erbjuder och möjligen lite information om just butiken och/eller verksamheten. Jag hoppas att det blir ett ökat intresse för att hitta nya guldkorn där man kan shoppa och hitta kanske nya unika saker!

Tune in on Sunday for the first "Shop of the Month!"


Puss & Kram

Vintagemässan 2012

Då har man än en gång varit på Vintagemässan i Stockholm. I år hade dem flyttat till nya lokaler på Drottninggatan 81 i centrala Stockholm, tidigare har dem varit på Münchenbryggeriet och Strand. Jag älskar att gå på Vintagemässan för att hitta nya plagg som ingen annan har, för det mesta blir det klänningar, fast i år var det mer fokus på toppar och byxor.

I år så hittade jag en vit blus och en lång klänning i viol/ljus blått. Klänningen älskar jag för att det har en känsla av gamla Hollywood och 30-tals inspiration. Endast för 350 kr.Hittade även en härlig vit blus med rosett snörning framtill och vita knappar på manschetterna för endast 150 kr.Efter Vintagemässan så gick mamma och jag till Beyond Retro på Drottninggatan och där hittade jag en söt liten rosa topp med svarta polka-dots och en rosett i svanken på toppen. Endast 159 kr.


 Sen får jag ju inte glömma det här ursnygga halsband som jag köpte för 150 kr. Helt underbart art deco design med troligtvis cubic zirconia och faux pärlor. Den kommer nog passa perfekt till klänningen som jag ska ha på mig på min födelsedagsfest nästa helg!
Sådär ja, va du också på Vintagemässan 2012, och vad köpte du?

Puss & Kram


Välkommen till My World of Vintage!

Välkommen till min värld av Vintage och Second Hand, allt från inredning och mode. Jag kommer att blogga om allt inom vintage och second hand som har med mode, inte enbart att blogga om vad jag har gjort och vad jag har köp, även om jag också kommer att göra det. :)

Här kommer jag att lämna tips på bra vintage och second hand guldkorn i främst Stockholm, men även i andra städer när jag är ute och reser i Sverige och Världen. Jag vill bistå med information om olika aspekter av vintage och second hand som ni kanske har.


Idag den 23 mars har Vintagemässan 2012 börjat som ordnas av bakåt:framåt, gå in på www.bakatframat.se/vintagemassan för mer information. Själv kommer jag gå på lördag med mamma och försöka hitta lite nya kläder för våren och sommaren, främst toppar och byxor vill jag kolla på. Har redan för många klänningar och kjolar. Hoppas vi hittar något roligt som jag kan ha på mig på kvällen när jag ska upp till Uppsala.

Jag ska nämligen upp till Uppsala imorn för en inflyttningsfest hos Annika och Jens och tänkte då åka upp lite tidigare och kolla in vintage och second hand butiker där. Låt oss se om vi hittar några pärlor där uppe.


Puss och Kram

Follow on Bloglovin