Varför gillar du Vintage & Second Hand?

Jag har skrivit om varför jag älskar Vintage och Second Hand och kommer att fortsätta göra det i varje blogg inlägg som jag skriver, det är min passion.
Men för att få veta vilka det är som läser just min blogg så skulle jag vilja höra från er också. Varför gillar eller älskar just du Vintage och Second Hand? Vad skulle du vilja lära dig mer om när det kommer till det? Vintage, Second Hand och Antikt täcker allt från kläder, smycken, möbler till tips om att bevara kläder och inreda med gammalt och nytt. Kanske man bara tycker om kläder eller endast om gammal iinredning. Vart ligger ditt intresse?
 

Skicka gärna ett mejl till mig på [email protected] och berätta om ditt intresse eller passion. Jag vill dela med mig utav era åsikter om det som jag har passion för. Vi är många där ute som gillar Vintage och Second Hand.

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: Fam

Jag ÄLSKAR second hand för att det är unikt och man slipper att varje människa på gatan har något liknande.

Det är personligt och man blir inte skapt in i en butikskedja-mall.

Dessutom är det miljövänligt och sjukt kul att rota runt och hitta fynd!

2012-05-25 @ 10:37:59
URL: http://turkos.blogg.se/
Postat av: Sesame Clyde

Jag handlar vintage kläder av ungefär samma anledningar som du själv gav i en av dina tidigare inlägg. Moderna plagg uttråkar mig oftast rätt snabbt. Till skillnad från vintage kläder saknar de för mig karaktär och en historia. Förstås gäller det inte alla nutida kläder. Jag har två klänningar från H&M som bara fanns under en kort period och som jag älskar. Vintage kläder har dock så mer att berätta, som du själv skriver. Även om man inte känner till deras historia så känns det som om man blir en del av den, kanske även på något romantisk sätt leva vidare för personen som först har haft plagget på sig. Har inte kläder alltid betytt någonting speciellt för de flesta kvinnor? Det kan handlar om en ball klänning, en favorit klänning till husarbetet, shopping, lunch eller en kostym som kvinnan valde för speciella dagar på kontoret, för att imponera chefen, eller för att få en högre position. Eller så kan det vara en arbetsklänning som kvinnan hade på sig nästan varje dag och som då blev en stor del av det vanliga arbetslivet, så tråkigt eller jobbigt det än kan ha varit.

Jag håller med dig, när du säger att handla vintage ger en speciell adrenalinkick. Jag tycker om att botanisera bland kläderna och upptäcka det ena eller andra plagget och dess historia (dvs hur jag föreställer mig den). Känslan av att handla för att "konservera" ett plagg känner jag också till. Jag hittade en gång en underbar 50-tals klänning i nyskick (bara skärpet saknades) som jag dock inte köpte, då jag tyckte att färgen inte riktigt passade till mig. Hemma ångrade jag mig dock. Kanske denna fina klänningen skulle bli köpt till en möhippa eller till en fest, bli sönderklippt eller få fläckar av rött vin på sig och sedan hamna i soporna! Att rädda klänningen från sin obestämda, säkert hemska framtiden var min enda tanke. Nästa dagen när jag kom tillbaka till butiken fanns klänningen förstås inte längre kvar. Man får bara hoppas att den blev köpt av någon som du eller jag. :)

Svar: Så roligt att få höra andras synpunkter om vintage. Hoppas att du kommer hitta många plagg i framtiden som du kommer att ha på dig och visa upp samt 'konservera'. :)
Lucie Watson Donnert

2012-06-29 @ 14:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback