Säsongsöppning hos Lata Pigan

Igår bar det av till Lata Pigan i Vela utanför Enköping för säsongs öppning på ett av de bäst fyllda vintage och retro ställen närmast Stockholm.
 
 
 
Både mamma och jag var inte bland dem bästa på att köra och hitta på vägarna till Lata Pigan. Först så kör mamma fel på Fridhemsplan mot E4 då vi skulle till E18. Det blev första omkörningen. Sedan när man kommer till Enköping och ska köra av E18 så tänkte vi inte tillräckligt noga eller tidigt nog att man ska ta av mot Strängnäs och västra Enköping för att kommer ner på vägen mot Hummelsta som sedan leder till Vela. Det blev istället en förlängd resa på E18 mot Västerås med avkörning 14 km senare.
 
 
Äntligen framme i Vela mottogs vi av Maggan som har gjort en utomordentligt jobb med renovering och ommöbleringen i hennes två lador. Mycket mer ordning och reda, strukturerat och vackert.
 
Lata Pigan har öppet lördag & söndag 11-17 under maj och under juni, juli och augusti är det öppet ons, tors, fre, lör och sön mellan 11-17.
 
 
 
 
Den här underbara vintage klänningen från 50-talet i silke var den största missen som inte fick följa med hem. Den var så otroligt lätt. Lite mycket pengar just nu att lägga ut tyvärr. En flicka kan väl drömma i alla fall.
 
Jag hittade dock en 50-tals kjol med grått mönster som Maggan hade köpt dagen innan på loppis i Uppsala bakom tågstationen. Uppe på andra våningen hittade jag även en sylt burk av Marianne Westman för 200 kr, den planerar jag att använda och ha sylt i eller kanske en liten blomma i som jag såg någon annan använda den till. 
 
  
 
 
 
Den här senapsgula jackan i mocka från 60-talet hade också fått följa med hem med mamma om den inte hade varit lite för tajt i ryggen och gick inte att knäppa. Den passade dock bättre på mig men själv är jag inte så jätte förtjust i den kortare armlängden som jackor hade på 60-talet. Glömde tyvärr fråga vad jackan kostade vilket jag får fråga på facebook eller nästa gång.
 
 
I första laddan hittar man retro saker i plast, allt från en orange brödrost, röd salladskål, gula äggkoppar etc. Här finns även stolar, porslin och "kassan".
 
På övervåningen ser det ut nästan som det gjorde innan, förutom att tygerna har bytt lada och är nu på botten våningen i andra ladan.
 
 
 
 
I julas fick mamma sju stycken Annika äggkoppar (av Marianne Westman för Rörstrand) och igår hittade vi en åttonde och sista äggkoppen till landet. Köpte en gång 5 äggkoppar och senare 2 stycken till för ca 50 kr/styck. Sedan köpte vi även 3 kaffekoppar med fat till landet då vi saknade 5 koppar men egentligen inga fat. Är man intresserad så kan vi sälja dessa fat säkert.
 
  
När vi stod i kön till Vintagemässan i våras så var det en tjej framför oss som var i full 40-tals utstyrsel och mamma sa att hon skulle kunna ha såna skor som hon hade, ett par skor i ormskinn och det hittade hon på övervåningen i andra ladan. Priset för dessa skor (fanns flera stycken par) låg på 300 kr. 
 
Här är en del av 60-70-talstygerna från främst Sverige och Finland. I en annan del av rummet finns hyllor för blommiga engelska kretonger och i ett annat hör av bottenvåningen fanns det klänningar i bomull från 60 & 70-talet.
 
Åk till Lata Pigan i Vela!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback