Gustavsbergs Loppmarknad

Ytterligare en Megaloppis måste presenteras som jag och min mamma snubblade över när vi var i Gustavsberg för att kolla in en liten porslin utförsäljning, som vi inte ens hittade.
 
Gustavsbergs Megaloppis kommer att hållas den 29-30 mars i porslinsfabriken i gustavsbergshamn. Huvudentrén ligger på framsidan Tyralundgrensväg 19 i direkt anslutning till Iittala Outlettbutiken, hörnet värmdöantik.
 
 Förra årets Megaloppis var 2-3 november, i år är det 29-30 mars som gäller.
 
 
Det här är en stor loppis, inte lika stor till yta som Antikmässan i Älvsjö, men var beredd på att spendera ca 2-3 timmar här. Entréavgiften är 20 kr, väldigt billigt och endast kontant betalning. Som en standard på loppisar så gäller kontanter då de flesta inte tar kort då det för det mesta är privatpersoner som säljer på loppisar, "Cash is King". Jag kan inte poängtera tillräckligt heller att ta med för mycket kontanter än för lite då det inte finns en bankomat i närheten, man får då ta sig till Gustavsbergs Centrum eller Värmdö Marknad, det fick jag stötta på förra året när jag bara skulle ha en viss industri designad lampa för 350 kr.
 
 
Man har tur som hittar mer från Gustavsbergs fabrik, gammalt som lite nyare, än vanligt på loppisar. En hel del från Ittala finns också att hitta här.
 
 
 
 
Den här klänningen gick för 400 kr, har sett den på en annan loppis också i Liljeholmen, så kanske att den finns kvar i år också.
 

Det skall vara billigt att sälja på loppis!

För er som vill sälja på Gustavsbergs Megaloppis så finns mer information om priser etc genom att gå in på gustavsbergsloppis.se

Buss eller med bil?

Med bil
Ta väg 222 mot Gustavsberg/värmdö. motorväg från Slussen, följ skyltarna mot gustavsberg, vik av vid hamnen.
Endast 20min från sthlm central.

Med buss
Ta buss 474 från Slussen mot Hemmesta, eller buss 425 från Slussen mot Gustavsbergs Lugnet. Du kan även ta buss 420, 422, 424, 428-430, & 492 från Slussen till hållplats Farstaviken.

Mer reseinfo hittar du på www.sl.se


Antikmässan 2014

Nu har man äntligen återhämtat sig från den hemska vinterkräksjukan som så många verkar vara drabbade av just nu. Men nu har jag fått orken tillbaka att skriva ett litet inlägg om Antikmässan som var på Stockholmsmässan och berätta varför det är min ALL-TIME-FAVOURITE mässa genom tiderna.
Till att börja med och att berätta så spenderade jag och min mamma ca 5 timmar på mässan, och vi han inte ens med allt. Vi skippade en del av de väldigt antika montrarna och konstgallerierna som inte intresserar oss lika mycket som retro och det senaste 100 åren gör.
 
Starkt att rekommendera, ha en t-shirt och en kofta på dig så att du varken blir kallen eller för varm. För det är mycket folk på mässan, man är där länge och man går och bär på det man har köpt väldigt länge. Ett måste är att hänga in sin jacka i garderoben (glöm inte att tömma fickorna dock, kostade 20 kr). 
Försök hitta en strategi om hur man ska sick-sacka sig igenom mässan för att inte glömma några stånd. Min mamma och jag tog tag i sidorna först för att sedan gå från ena sidan till andra, fram och tillbaka tills det att man kommer till entrén och garderoben.
 
Sedan är frågan; vad är man främst ute efter när man gå på den här mässan. Jag var mer inne på att kolla på vackra möbler, ta lite snygga bilder etc. Men då dyker Lisa Larsson och Fru och Herr Judits montrar upp med deras vackra kläder och accessoarer.
 
  
 
 
 
Bilder på dessa klockor tog jag främst för min pappa som letar efter en riktigt dyr och fin exklusiv klocka. Jag får dra med honom till Herr Judits någon dag snart.
 
 
 
 
Jag har ett stort intresse i smycken med markasiter, som är en kristallkomposition och är ett vanligt förekommande som dekorativ mineral.
 
 
  
 
 
 
 
Jag har ett stort intresse i Art Deco inredning och blev så tagen av alla vackra bort, byråer, stolar, lampor etc från Art Deco epoken. Det fanns många vackra skåp, bord och lampor som jag ville ha, men allt var lite för dyrt för mig och min plånbok den här omgången.
 
 
Art Deco Meinecke från Tyskland hade många otroligt vackra lampor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Själv köpte jag en liten brun hattask, en Mon Amie Serveringsfat och en Mon Amie karott.
 
Men som jag har skrivit om tidigare så har jag en stor svaghet för Mon Amie Av Marianne Westman. Antikmässan är den mest underbara mässan i världen skulle jag säga för den som gillar och/eller samlar på olika slags porslin. Tyvärr är inte Mon Amie ett av de billigaste sorterna, fast heller inte den dyraste (Zebra, Berså, BLå Eld etc). Några fynd fick hittade jag dock.
 
  
 
Till vänster två stycken Zebra kaffekoppar (mindre modellen) ena 600 kr och andra 650 kr.
Stor Upsala-Ekeby vas som passar utmärkt hemma på golvet någonstans som jag inte hade råd med. Väldigt vacker.
 
 
Köpte här karotten till vänster som var prissatt till 1600 kr, utan prisprutning fick jag den för 1000 kr, felfri karott som har använts (märks på att den inte är lika len överallt, t ex kanten är lite grövre).
 
 
Till höger och i mitten ser du "Paprika" av Anna Lisa Thomason som gjordes 1948 i flera olika storlekar och tillverkades en bit in på 1960-talet.
Till vänster ser du "Spiral" som tillverkades 1950 av Ingrid Atterbergs, hennes mest kända och spridda serie. 
 
 
 
 
 
 
Det fanns så ofantligt mycket Mon Amie på mässan som jag önskar att jag hade kunnat köpa. Men om man har allt så skulle jag inte kunna ha min lilla jakt på mitt favorit porslin. 
 
 
 
  
 
 
 
 
Min mamma har ett stort intresse i mattor från 50- och 60-talet, särskilt rölakan mattor.
 
 
Det fanns väldigt många tomat på mässan, något som min pappa samlar på.
 
 
 
 
Längtar nu till Antik och Kuriosa mässan den 3-5 oktober 2014 i Kistamässan. Många av samma utställare kommer också att vara där.

Vintagemässan - Utställare

Om ca sju veckors tid drar det ihop sig till Vintagemässan våren 2014 som arrangeras av Bakåt:Framåt på Dabaser Strand. Idag publicerades den första uppställningen av utställade som kommer att vara med på Vintagemässan. 
 
 

59 Vintage Store
Aggie Twigg
Annelie Hedström
Carina Wikman och Ingrid Herrström
Christina Florén
Cissi och Selma
Dannydesign
Divine Decadence Darling
Ica Bergqvist
Isabelle Kubitsky Torninger
Linda Lundquist
Lqvist
Lata Pigan
Marshmallow Electra
Moddie
OrkanLia
ORVAL AV Antik och Vintage
Ruth & Raul
Sundown Covey
Swedish Hasbeens
Thérèse Kärrman

Ytterligare ett 20-tal utställare presenteras innan den 6 april.

Jag kommer även i veckan berätta om Antikmässan som var i helgen och berätta vad man kunde hitta och berätta lite om vilka av uställarna som också kommer att vara med på Antik och Kuriosa mässan i Kista i oktober. 


Vårens Mässor

Då var det dags att få presentera några av vårens höjdpunkter när det gäller mässor för mig och er som gillar, antikt, vintage och second hand. Jag kommer att beskriva några av de större mässorna/loppisar som tar plats enstaka gånger, sedan kan jag ge en liten lista på de återkommande loppisarna i Stockholm som finns. Vi börjar med den kommande helgen och Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Antikmässan på Stockholmsmässan

Mässan tar plats mellan torsdag och söndag 13-16 februari i Älvsjö och är en mässa för dig som älskar antikviteter, modern design, konst, vintage, kuriosa och byggnadsvård. Allting är även till salu under mässan.

Normalt sett brukar jag bara gå min mamma på olika vintage mässor, men antikmässan är något som min pappa har intresse för också. 
Under mässan kan man få experthjälp vid din shopping, lyssna på föreläsning så som; 
Plundrarna - hur nazisterna stal Europas konstskatter (kl 15 lör), Svenska stolar och deras formgivare 1899-2013 (kl 13.30 sön) etc. 

VÄLKOMMEN att boka online här!

Entrépriser online 2014

Vuxen 130 kr kr
2-dagars biljett 200 kr Nyhet!
Ungdom 13-18 år 50 kr

Entrépriser 2014 i kassan

Vuxen: 150 kr
2-dagars biljett 230 kr Nyhet!
Ungdom (13-18 år) 70 kr
Barn upp till 12 år gratis i målsmans sällskap

On the Flea Megaloppis på Kistamässan

Megaloppisen tar plats den 1-2 mars på Kistamässan och är en loppis för dig som gillar att göra fynd och hitta saker till en längre peng än i vanliga butiker. Kom ihåg att ta med mycket kontanter då de flesta inte tar kort på loppisar.

Entrépris

50 kr på plats
Barn och ungdomar tillsammans med vuxna går in gratis.
Öppettider 11-16

Sälja på plats (BOKA HÄR)

För dig som vill stå och sälja kostar en plats 500kr på 2x3 meter. Om du inte har ett eget bort så kan man alltid hyra för 150kr (180x80). Utställare har tillgång från 08.00

Kontakta On the Flea:
010-221 61 60
megaloppis@ontheflea.se

Vintagemässan - Vår 2014 (Bakåt:Framåt)

Då var det dags igen för ännu en omgång av Vintagemässan. I år är dem tillbaka på Debaser Strand efter en renovering, fast i år är det bara en dag som gäller och det är söndagen den 6 april. Trist nog är det bara en dag vilket jag har försökt få svar på men istället får vi alla försöka komma in på en och samma dag.

Detta blir det 13:e arrangemanget i ordningen. Totalt kommer ett 40-tal utställare från hela Sverige att ta med sig tusentals fina vintageplagg från 1920-1990. Några av mina favoriter är Studio 59 från Kungsholmen, Lata Pigan från Vela utanför Enköping, Aggie Twigg (också från Kungsholmen), Fiffis Vintage och Kuriosa (Utställarlistan inte publicerad ännu). Allt är till salu under mässan!


Monterhyra:
Bokningsavgift: 750 kr
Pris per kvm: 300 kr
Fasta monterytor, minst 4 kvadratmeter. Alla priser är exklusive moms.

Kontakta deras säljare för utställarinformation.
Atte Jigestam
atte@bakatframat.se
070-7321 363

Megaloppis i Solnahallen

Megaloppis i Solnahallen tar plats i år på lör 26 April. Total blir det 3600 kvm loppis här finns allt från möbler, lampor, kläder, dukar, skivor, antikt, glas, porslin, leksaker, electronik.m.m.

Hela arrangemanget är inomhus och i år blir det den första gången jag kommer att gå då jag inte har kunnat tidigare eller helt missat att den är!!! Denna gång åter med 2 hallar. Och jag säger igen, på loppis, ta med mycket pengar då de flesta inte tar kort.

Sälja själv?

Vid Bokning: Platsyta 2 x 3 meter 1 bord ingår storlek 180 x 75 cm pris för lördag + söndag 750:- Väggplats 850:- För att boka plats RING!!!! 070 - 768 18 07 prata med Tommy.

Öppettiderna är:

Lördagen den 2014-4-26 kl. 10:00 - 17:00
Söndagen den 2014-4-27 kl. 11:00 - 16:00
 
En mässa också till höst
Antik och Kuriosa mässan
 
Antik & Kuriosamässan speglar en mångfald av gårdagens trender, formgivning och design. Här finns något för alla - för varje smakriktning och plånbok! Här kan kanske intresset för eget samlande väckas!
 
När och var:
Mässan är den 3-5 oktober 2014 på Kistamässan.
 
Loppisar nästan året om!
Söndagsloppis på Hötorget - varje Söndag.
etc.
etc.
etc.

Vårstädning & Mässor

Det är min plan att i år konsumera mindre av sådant som är nytt och som jag redan har en hel del utan, det vill säga kläder. Jag har det stora i-lands problemet att inte få plats med alla mina kläder i mina garderober i hallen. Garderoberna är två stycken från 1944, en a djup och den andra inte, en är full av toppar och koftor (det mesta från H&M). I den andra hänger klänningar från 1940-talet till 2010-talet i en alldeles för tajt samling. 
 
Jag vet att jag brukar nämna min mamma en hel del här i min blogg, men jag drar en väldig massa inspiration från henne. Delvis för att hon ibland "predikar" samma smarta saker hela tiden som gör att man inte kan undgå att det smarta i det hela. "Jag har för mycket kläder hemma, jag får inte plats med allt", mamma "predikar" SÄLJ. Så då har en påse med toppar, en klänning, en jacka, en väska etc fått åka till Camilla, får se om hon tar emot allt bara.
 
På Camillas Second Hand på Fleminggatan (bredvid St Eriks Ögonsjukhus) i Stockholm finns det en second hand butik som tar emot kläder till försäljning. Min mamma är där minst en gång i månaden och säljer skor, kläder, smycken och accessoarer. Jag är det kanske 1-2 gånger per år via min mamma. Det är ett smart sätt att få in pengar på dina fina klädesplagg som du inte längre vill ha, fast hon har inte emot allt. Det ska vara snyggt, går att sälja (att någon faktiskt vill ha det du har haft) och som inte är från H&M, Gina Tricot, Lindex, Åhlens (förrutom Wera) eller någon av de andra stora billiga kedjorna. 
 
Tråkigt nog så har jag lite mer H&M plagg hemma än vad jag vill ha, ett för att det är svårt att få H&M plagg sålda på loppis, second hand och två så är en del för snygga för att lämna bort gratis eller slänga.
 
För hemma hos mig har jag en del fina möbler som man 85% av tiden aldrig ser då de är täckta med kläder.
 
 
I år vill jag fokusera mer på upplevelser, så som att gå på museum, gallerior, middagar, danser, resa. Fast spendera lite på gamla saker som man hittar på Blocket, Tradera, loppisar, auktioner kan jag nog aldrig låta bli, min Mon Amie samling är långt ifrån att bli klar.
Redan i år har jag sett den Afrikanske utställning på Bergsrummet i Stockholm med en kompis, varit på Fjärilsmuseet med mamma och kollat på hajarna och fjärilarna, sedan har jag också:
 
Antikmässan den tor-sön 13-16 februari på Älvsjömässan
On the Flea - Megaloppisen på Kista Mässan lör-sön 1-2 mars
Vintagemässan den sön 6 april på Debaser Strand
Megaloppis i Solnahallen lör 26 April.
 
Mycket roligt händer i år innan sommaren kommer.

Klara Fina

Idag var det utflyktsdag med mamma till Klara Fina och hennes utförsäljning av Vintage kläder. 
 
Vi trotsade väglaget och vädret som gjorde det svårt att se långt fram. Men vid 12 idag kom vi fram för att göra några fynd. Jag hittade en underbart fin gul 50-tals klänning för 200kr, några vintage handskar och en ca 50/40-tals hatt med lite spets på sig. 

Mamma hittade ett bälte och ett par skoblock i trä för en billig peng. 

Fler bilder och beskrivning kommer senare då jag inte sitter i bilen på väg hem. Men om ni skyndar er till Klara Fina så finns det några fynd kvar att göra. Hon stänger 16:00 idag. I april öppnar Lata Pigan för våren efter renovering och förbättring av lokalen efter det att Klara Fina slutat med sin verksamhet. 
 
Trotsa vädret och shoppa vintage!

Utförsäljning - Klara Fina

Utanför Enköping norr om Stockholm i Vela finns det en stor lada som är full av helt underbara vintage kläder, lampor, tyger, retro inredning (mycket från 70-talet). Det finns så mycket här att du är här i minst två timmar kanske och letar igenom allt som finns här. 
 
Det fanns en gång en klädbutik som sålda danska klädesmärken på Fleminggatan i Stockholm som hade uppsatt på väggen in mot omklädningsrummet en gammal vintage jacka från början av kanske 1800-talet. Jag fråga väldigt nyfiket tjejerna i butiken vart dem hade köpt den, Lata Pigan i Vela utanför Enköping. Min mamma och jag åkte dit första gången den 2 juni 2012, den kallaste juni dagen på 84 år (1928). Det var nog lika kallt i Vela som i Stockholm, men det hindrade inte mig och mamma från att prova klänningar.
 
 
Lata Pigan och Klara Fina har en sån härlig samling av vackra saker, allt för kroppen, hemmet etc. Det är då trista nyheter att meddela att Klara Fina säljer ut!
Klara Fina har under 5 år haft sin verksamhet i ett av våningsplanen hos Lata Pigan i Vela. 
Under lördagen och söndagen 1:a och 2:a februari kl 11-15 äger utförsäljningen rum.
Själv kan jag inte ta mig till Klara Fina för att fynda då det är för mycket snö på vägarna och mamma vågar inte köra med tanke på att det var isigt överllt igår, själv ramlade jag och slog i båda mina knän och händer. Men skynda er till Klara Fina för att se vilka fynd man kan göra.
 
Här är en helknäppt 50-tals klänning i bomullssatäng för 300:-! 
(Lata Pigan - Facebook)
 
Lördag och söndag 1:a och 2:a februari rear Lisette sitt lager av underbara och ovanliga vintagekläder. Vad sägs om 100:- styck för väskor? 
 
Så fort jag fick reda på det här så bokade jag upp mamma och planerar även att tvinga henne att åka tidigt så att man har störts chans att hitta många guldkorn. Lite rädd är jag kanske att andra ska ha plockat åt sig det bästa innan jag kommer dit. Men dit ska jag i alla fall och fort som bara den.
Bilden visar en ryttare med bl.a cocktailklänningar. Varför inte slå till på en blåsa i guldlamé för 200:- 
(Lata Pigan - Facebook)
When the going gets tough, the tough goes shopping!

Follow on Bloglovin