Vintagefestival i Stallarholmen

Ok, lite sent men här kommer det i alla fall, en liten berättelse om Vintagefestivalen i Stallarholmen.
 
För två veckor sen blev det en väldigt tidig avfärd (vilket jag försov mig till också, typiskt) från Stockholm med Camilla och Maria mot Vintagefestivalen i Stallarholmen som arrangerades av Kersti Olin- Dahlbäck som har Kerstis Vintagebod i de Gula Industrihusen i Stallarholmen. Camilla hade även med sig 48 klänningar som hon sålde på marknaden och jag och Maria hjälpte till under dagen och jag hade med mig picknick åt oss som jag packade ner i min 70-tals picknick korg som jag köpte för 40 kr på en Bakluckeloppis i Katrineholm (där vi har landställe).
 
 
 
Jag rekommenderar inte att sova i foamrollers om man är nybörjare, väldigt obekvämt tycker jag, men håret blev fint. Klänningen är köpt på Beyond Retro för ca 270kr har jag för mig om jag minns rätt.
 
 
 
 
 
Det fanns en massor av otroliga personer som ställde ut med otroliga guldkorn och det var roligt att träffa så många säljare och få nya kompisar. Tråkigt nog blåste det mer på visa områden och gjorde att flera klädställningar med vackra 30-70-tals kläder föll ner på marken. Men jag var där och hjälpte till och lyfte upp flera klädställningar under dagen, tråkigt nog blev det ett par dödsfall. 
 
 
 
Sofi har en av de bästa samlingarna jag har sätt, här kan du hitta en stor blandning i pastellfärger och brudklänningar. Sofis hörna kan man hitta hos Aggie Twigg på Fridhemsgatan vid Fridhemsplan i Stockholm. Möt Sofi den 26 september på Stockholms Vintagemässa på Skofabriken den 26 september.
 
 
Bästa bilden på Agneta tycker jag. Hon är en tuff brud i lyxförpackning. Hon är en självklar favorit för mig då vi båda finns på Kungsholmen, många fina kläder som jag har kommer från henne. Butiken finns på Fridhemsgatan vid Fridhemsplan i Stockholm. Agneta kommer ni har hitta på Stockholms Vintagemässa tillsammans med Stockholmsminnen.
 
 
RetroTrend
Cathrin har nog en av de största samlingarna i Sverige när det kommer till vintage. Hon åker ibland flera mil för att hämta upp vintagekläder från personer som ibland inte vill donera kläderna till t.ex. myrorna. Från Cathrin köpte jag ett par härliga 60-tals byxor. Cathrin kommer du kunna möte på Stockholms Vintagemässa den 26 september.
 
 
 
 
Arne Pettersson
Arne hade med sig en helt otroligt vacker samling av klänninger från 30-80-talet som kan rivalisera vem som helst som har samlat på kläder i upp till 40 år. Det bästa ut min synvinkel var att alla kläder var skyddade fast lite jobbigt att bläddra bland och allt var storleksmärkt med mått. Man är aldrig så medveten om sina mått som när man shoppar vintage. 
 
 
 
Underbara Linda hade hur mycket som helst med sig till Stallarholmen och hon är en av de underbaraste och snällaste personerna jag har mött. Hon sålde till mig en helt underbar rosa dräkt som kommer att behöva en ny resår i midjan på kjolen. Hon kommer du att kunna möta på Stockholms Vintagemässa
 
 
 
Anneli Hedström
Från Anneli köpte jag en klänning som påminner väldigt mycket om en annan klänning som jag har. Hon har väldigt många filtar också som man blev sugen på. Väldigt trevligt att träffa dig Anneli. :)
 
 
 
 
Under dagen blev det också modevisning med kläder från Kerstis Vintagebod. Här är några bilder från första halvan av modevisningen. Det var verkligen som att åka tillbaka i tiden när man såg dessa fantastiska hopsättningar av kläder och accessoarer.
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow on Bloglovin